O mnie
Nazywam się Agnieszka Górska i z wykształcenia jestem dietetykiem i technologiem żywienia. Ukończyłam studia magisterskie z dietetyki klinicznej w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach oraz kierunek Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, który dał mi tytuł magistra inżyniera w tej dziedzinie. Ponadto mam za sobą studia podyplomowe z zakresu Dietetyki i Planowania Żywienia w Wyższej Szkole Nauk Społecznych i Medycznych w Lublinie.
Studiowanie obu kierunków pozwoliło mi szerzej zapoznać się z tematem żywienia i szeroko pojętej dietetyki, poznać wartość produktów zarówno od strony wartości odżywczych jak i „od kuchni”. Jeszcze na studiach rozpoczęłam pracę w jednej z największych sieci Centrów Dietetycznych. Po przerwie związanej z macierzyństwem, wróciłam do tego, co lubię najbardziej, czyli edukacji żywieniowej.

Cieszę się, że mogę Cię gościć na mojej stronie!
Mam za sobą dziesiątki warsztatów edukacyjnych dla dzieci. Prowadziłam warsztaty dla rodziców, szkolenia dla Kadry Dydaktycznej szkół podstawowych z zakresu odżywiania. Zajmowałam się również nauczaniem przedmiotów związanych z dietetyką i żywieniem w Szkole policealnej. W chwili obecnej poza wspomnianymi powyżej- zajmuję się również konsultacjami indywidualnymi w zakresie żywienia dzieci oraz osób dorosłych, głównie z chorobami przewlekłymi.
Prywatnie jestem Mamą dwóch wspaniałych córeczek, dzięki którym żywienie dzieci jest mi bardzo bliskie. Wskazówki zawarte na stronie oraz te, przekazywane przeze Mnie na konsultacjach oparte są na oficjalnych wytycznych, badaniach naukowych i przede wszystkim są PRAKTYCZNE w zastosowaniu- skutecznie pomogą w Ci w realizacji Twojego celu i pokonaniu trudności żywieniowych Twojej pociechy.
Stale poszerzam swoją wiedzę, za pomocą kursów, szkoleń i konferencji. Jest to niezbędne, by przekazywać treści oparte o najnowsze publikacje naukowe.
Szkolenia
Szkolenia, w których wzięłam udział:
- „Sibo w praktyce”- Sandiet
- „Żywienie dzieci, neofobia, wybiórczość pokarmowa, awersje pokarmowe, ARFID”- Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
- „Poradnictwo dietetyczne dla dzieci i młodzieży z nadmierną masą ciała”- Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
- „SOIT-School of Insulinresistance Therapy”- uzyskałam również tytuł Specjalisty przyjaznego Insulinoopornym
- „Żywienie i suplementacja w Zespole Policystycznych Jajników”-Dietomedica
- „Dietoterapia w RZS”- Warsztat Nauki
- „Dieta w hiperurykemii i dnie moczanowej”- Warsztat Nauki
- „Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka cz.1 oraz cz.2”- Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
- „Hipoglikemia reaktywna-postępowanie dietetyczne”- Warsztat Nauki
- „Warsztaty Psychodietetyka -wzmacnianie i wzbudzanie motywacji pacjenta w leczeniu żywieniowym”-Wiedza i Edukacja
- „Tłuszcze-z czym to się je”-Warsztat Nauki
- „Suplementy diety-aspekty zdrowotne i legislacyjne”- Wiedza i Edukacja
- „Rozszerzanie diety niemowląt”-Warsztat Nauki
- „Żywienie w ciąży i podczas karmienia piersią”-Warsztat Nauki
- „Żywienie w ginekologii”-Dietetyka dla Medyka
- „Rola diety w schorzeniach tarczycy”- Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
- „Insulinooporność od teorii do praktyki”- Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
- „Oś jelito-mózg. Przyczyny zaburzeń nastroju, a dysfunkcje osi jelitowo-mózgowej”-Współczesna dietetyka
- „Oś jelito-wątroba. Rola mikrobioty jelitowej i probiotykoterapii w chorobach wątroby”- Współczesna dietetyka
- „Dietoterapia pacjenta z sibo od a do z”- Kcalmar
Konferencje
Konferencje, w których wzięłam udział to m.in:
- I ogólnopolska Konferencja Współczesnej Dietetyki o zdrowiu kobiet
- IV Kongres Pediatryczno-Żywieniowy
- „Dietetyka w neurologii i psychiatrii” – organizowana przez PTD
- „Dietetyka w ginekologii i położnictwie” – organizowana przez PTD
- „Żywienie, leczenie i suplementacja pacjentów kardiologicznych” – organizowana przez PTD