Deser kokosowy z malinami i białą czekoladą

Deser kokosowy z malinami i białą czekoladą

Składniki (2 porcje):

  • Biszkopty Lady Fingers- 8 sztuk (40g)
  • Jogurt kokosowy- 2 sztuki (300g)
  • Maliny- 2 garści (200g)
  • wiórki kokosowe- 1 łyżka (6g)
  • biała czekolada – 1 kostka (6g)

Sposób przygotowania:

Biszkopty ułożyć na dnie pojemnika, wylać na nie 1 jogurt kokosowy, ułożyć warstwę z garści malin, posypać wiórkami kokosowymi. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, na niej drugi jogurt kokosowy oraz pozostałe maliny. Posypać białą czekoladą. Pozostawić na kilka godzin w lodówce.

Wartość odżywcza:

  • energia: 261 kcal/porcję
  • białko: 14,42 g/porcję
  • tłuszcz: 12,82 g/porcję
  • węglowodany 25,13 g/porcję