Kanapki z pastrami i anchois

Kanapki z pastrami i anchois

Składniki (1 porcja):

  • Bułka żytnia-1 sztuka (80g)
  • Anchois-10 sztuk (40g)
  • masło- 1 plaster (10g)
  • pomidor koktajlowy-6 sztuk (120g)
  • pomidor żółty-1/2 sztuki (90g)
  • rukola-2 garście (40g)
  • pastrami- 4 plastry (50g)

Sposób przygotowania:

Bułkę przekroić, posmarować masłem. Ułożyć rukolę oraz pastrami. Podawać z anchois oraz pomidorkami.

Wartość odżywcza:

  • energia: 476 kcal/porcję
  • białko: 29,27 g/porcję
  • tłuszcz: 16,29 g/porcję
  • węglowodany: 51,53 g/porcję
  • błonnik: 6,63 g/porcję