Kanapki z twarożkiem i warzywami

Kanapki z twarożkiem i warzywami

Składniki (1 porcja):

  • Pieczywo- 2-3 kromki (70g)
  • twaróg chudy-1/2 kostki (100g)
  • kiełki słonecznika-garść (20g)
  • rzodkiewka-4 sztuki (60g)
  • szczypiorek-1 łyżka (5g)
  • ogórek- 1/2 sztuki (90g)
  • pomidor-1 sztuka (180g)
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Twarożek przełożyć do miski. Rzodkiewkę i szczypiorek umyć i pokroić jak najdrobniej, dodać do twarożku. Całość wymieszać, w międzyczasie doprawiając (sól, pieprz). Pieczywo posmarować twarożkiem, posypać kiełkami. Podawać z pomidorem, ogórkiem pokrojonymi w plastry.

Wartość odżywcza:

  • energia: 346 kcal/porcję
  • białko: 29,61 g/porcję
  • tłuszcz: 3,57 g/porcję
  • węglowodany: 50,8 g/porcję
  • błonnik: 4,47 g/porcję